+27℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

GuštFest 2023 bo potekal v soboto, 16. 9. 2023, od 15. ure dalje, v starem mestnem jedru Laškega.

Obeta se že 3. izdaja GuštFesta. Stari slovenski rek pravi, da so najboljše stvari 3, zato organizatorji GuštFesta za letos obljubljajo:

  • odlično kulinariko, zabeljeno z okusi Laškega
  • nostalgično obujanje spominov in starih dobrih časov
  • prijetno in sproščeno druženje s prijatelji, znanci.

Ulice starega mestnega jedra Laškega bo preplavilo dogajanje, ki bo zanimivo, zabavno, poučno in »guštno« za prav vse družinske člane. Ja, GuštFest ne pozna omejitev – prav vsi se na njem vselej odlično zabavamo!

Kulinarika bo spet v ospredju! GuštFest bo soustvarjala »sveta trojica« JRE chefov, na čelu katerih bo tudi letos stal chef Marko Pavčnik – chef, na katerega smo Laščani izjemno ponosni. JRE chefi bodo kreirali vsak svojo ulično jed iz lokalnih sestavin, ki se umeščajo v vrh gastronomske piramide destinacije Laško. Okusili bomo Laško – v najbolj žlahtnem pomenu besede. JRE »guštno kulinariko« bosta poleg chefa Marka Pavčnika soustvarjala še chef Marko Magajne (Galerija okusov) in chef Igor Jagodic (Restavracija Strelec).

Osrednje pozornosti kulinaričnega dela GuštFesta bo letos deležna pregreta smetana – na letošnjem festivalu izpostavljena sestavina, ki jo bo vsak od 3 JRE chefov v svojo ulično jed umestil na svoj način. Pregreta smetana je delikatesa, ki jo bomo na letošnjem GuštFestu podrobneje spoznali tudi po strokovni plati. Gre namreč za specialiteto in poslastico, ki ji ni para, letošnji GuštFest pa bo tudi 1. festival pregrete smetane, v sklopu katerega se bodo dan prej (petek, 15. 9.) odvijale strokovne prireditve!

GuštFest se nadgrajuje tudi prostorsko. Poleg osrednjega prizorišča na Aškerčevem trgu bomo dogajanje ponesli tudi na uličice in manjše trge v celotnem starem delu mestnega jedra Laškega. Obujali bomo spomine na življenje nekoč, se predali nostalgiji in brezskrbnemu pomenkovanju, popoldansko pestro dogajanje bomo zaokrožili z dobrim starim nostalgije polnim večernim koncertom, ki se bo na Aškerčevem trgu začel ob 19.30 uri. Z nami bo retro hitov in nostalgičnih napevov polna zasedba Rolling Train.

Vas zanima več? Podrobnosti o festivalu GuštFest najdete na:

Vabljeni, »guštno bo«!

Oglejte si video.

 

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.