+25℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Novo doživetje »Alma – S svetovno popotnico po Celju in Laškem«

Zavod Celeia Celje in STIK Laško, nosilca turistične ponudbe vodilnih destinacij Celja in Laškega, sta zasnovala skupen turistični produkt Alma – S svetovno popotnico po Celju in Laškem. Gre za družinam, otrokom in kužkom prijazna odkritja Celja in Laškega na poteh svetovne popotnice Alme Karlin.

Svetovljanka Alma ni hodila le po svetu, ampak tudi po domačih krajih. Z novim produktom želita obe destinaciji spodbuditi otroke in odrasle k odkrivanju zgodb v slovenskem prostoru, k aktivnem in doživetij polnem preživljanju prostega časa in uporabi trajnostnih oblik mobilnosti. S tridnevnim predlogom itinerarija in dodatnimi namigi je mogoče prehoditi poti in doživeti postanke, kot je to nekoč počela Alma Karlin. Celje tako vabi k odkrivanju, kje se je rodila, kako je živela in kaj je doživela na svojih poteh po svetu, k fotografiranju ob njenem kipu ter uživanju ob pitju kave Ambiciozna Alma v KofeIn Parku. V Laško pa so vodile Almine najljubše poti, zato ni presenečenje, da v Laškem gosta usmerijo na potep po urejenih pohodnih poteh, kot so npr. Pot na Hum, Pot treh cerkva in Pot iz Slog v Log. Ob koncu pohodniškega dne goste povabijo, da se okrepčajo z golažem pri Almini priljubljeni točki – v Hotelu Špica, nekdaj imenovanem Henke.

Snovalca produkta Alma – S svetovno popotnico po Celju in Laškem z oživljanjem poti po katerih je hodila Alma Karlin ohranjata njeno dediščino in spomin nanjo, obenem pa oživljata kraje, znamenitosti in gastronomsko ponudbo v njih ter, s predlogi za prevoz z vlakom, spodbujata trajnostno mobilnost.

 

 Več o doživetju

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.