+22℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Občina Laško je bila uspešna pri pridobitvi EU sredstev za obnovo Zdraviliškega parka in delno prenovo Športne dvorane Tri lilije. Pri pripravi je sodeloval tudi STIK Laško

Občina Laško se je v letošnjem letu uspešno prijavila na dva razpisa Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport – »Javni razpis za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti« ter »Javni razpis za sofinanciranje investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran«.

Na javni razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje vlaganj v javno in skupno turistično infrastrukturo ter naravne znamenitosti se je STIK Laško prijavil skupaj z Občino Laško in Thermano Laško. Destinacija je v okviru razpisa prejela EU sredstva v višini 326.880,00 € za prenovo zdraviliškega parka. Projekt bo obsegal ureditev parkovnih površin z vidika obnove in ureditve sprehajalnih poti. Uredila se bo tudi razsvetljava v parku ter urbana oprema. Poseben poudarek v projektu bo namenjen zasaditvi novih dreves prihodnosti, ki bodo dopolnila obstoječe drevje in rastje v parku, obenem pa bodo za sajenje izbrane drevesne vrste, odporne na zviševanje temperatur in zaostrovanje podnebnih razmer. V povezavi s celovito prenovo Zdraviliškega parka bosta postavljeni še dve multimedijski središči na temo dobrega počutja, ki bosta postavljeni na začetku in koncu ureditvenega območja ter predstavljali del novega turističnega produkta sproščanja v parku.

Na javni razpis Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport za sofinanciranje investicij v obnovo večnamenskih športnih dvoran se je na razpis prav tako prijavila Občina Laško kot lastnik objekta. Prejetih je bilo 250.000 EUR za posodobitev sistema hlajenja, menjavo parketa in popravilo tribun. Dodatnih 38.744 EUR za posodobitev sistema hlajenja je Občina Laško pridobila od Fundacije za šport. Vrednost celotnega projekta je ocenjena na 569.413 EUR. Posodobitev sistema hlajenja je nujen za izvajanje vrhunskih športnih aktivnosti v dvorani skozi celo leto, saj v poletnih mesecih temperatura v dvorani doseže tudi preko 30 stopinj celzija. Projekt zajema še menjavo športnega parketa, ki je za izvajanje športnih dejavnosti ključnega pomena in je že v zelo slabem stanju. Z posodobitvijo bo dvorana pridobila vrhunske pogoje za izvajanje športnih dejavnosti skozi celo leto. Predviden zaključek investicije je 31. 3. 2024.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.