+25℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Tudi letošnje leto bo festival Laško Pivo in cvetje poln presenečenj. Organizatorji se trudimo, da je festival kar se da prijeten in odprt tudi za domačine.

Pestro dogajanje že dan pred festivalom

Otvoritev razstave v Muzeju Laško

Muzej Laško vsako leto že tradicionalno organizira odprtje razstave, ki je obiskovalcem na voljo v času festivala. Letošnje leto pripravljajo razstavo z naslovom Pivo in cvetje, 63-64-24-25. Odprtje razstave bo v sredo, 10. julija 2024, ob 18.00.

Dan Laščanov

Tudi letošnje leto bomo na dan pred najbolj nepozabnim vikendom tega poletja obujali spomine, prisluhnili lokalnim glasbenim ustvarjalcem ter skupaj nazdravili s posebej zvarjenim pivom Laščan. Vabljeni na občinsko dvorišče v sredo, 10. julija, ob 19.00.

Odličen glasbeni in spremljevalni program

Tudi letošnje leto se na festivalu obeta odličen glasbeni program. Na kar dveh odrih bo moč slišati priznana imena slovenske in tuje glasbene scene, kot so MI2, Gibonni, Dan D, Helena Blagne, Dejan Vunjak, Nina Pušlar, Tony Hadley ex. Spandau Ballet, Baby Lasagna in drugi. Ne spreglejte tudi pestrega spremljevalnega programa. Ponovno bomo lahko prisluhnili zeleni družini Laške pihalne godbe in si ogledali pester etnografski program v izvedbi Zveze Možnar.

Brezplačna vstopnina za vse Laščane 

Za vse Laščane bo vstop s predložitvijo dokumenta na dan festivala na eni izmed štirih vstopnih točk brezplačen. Po predložitvi osebnega dokumenta vsak prejme UV žig, ki omogoča brezplačen vstop v četrtek, petek in soboto. V nedeljo vstopnine ni. Vstop na prireditev je dovoljen osebam z dopolnjenim 16. letom starosti. Osebam, mlajšim od 16 let je vstop prepovedan brez spremstva staršev ali drugih zakonitih skrbnikov.

Sprememba prometnega režima in parkiranje

Ker vemo, da je v času festivala parkiranje za prebivalce, ki živijo znotraj prireditvenega prostora oteženo, bo z osebnim dokumentom zagotovljena možnost brezplačnega parkiranja na vseh uradnih parkiriščih festivala.

V času festivala bo veljal spremenjen prometni režim, nekatere ceste bodo popolnoma zaprte. Za osebna vozila bo urejen obvoz.

Četrtek, 11. 7., petek, 12. 7. in sobota, 13. 7. 2024

od 18.00 do 05.00 – staro mestno jedro Laškega
od 18.00 do 05.00 – zapora regionalne ceste R 681
od 20.00 do 05.00 – zapora državne ceste G1-5

Nedelja, 14. 7. 2024

od 16.30 do 19.00 – staro mestno jedro Laškega
od 16.30 do 19.00 – zapora regionalne ceste R 681
od 16.30 do 18.30 – zapora državne ceste G1-5

Vse podrobne informacije so objavljene na spletni strani www.pivoincvetje.si.

Se vidimo med 10. in 14. julijem na ulicah Laškega!

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.