+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Srečanje občin Mreže postajališč za avtodome in otvoritev postajališč na Šmohorju

Na STIK-u Laško so se v preteklih dneh udeležili srečanja občin partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome, hkrati pa so k slovesni predaji pospremili še nova postajališča na Šmohorju, ki bodo služila kot odlična dopustniška lokacija.

Srečanje občin – partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome (MPZA) Slovenije v Mirni, 11. 6. 2024

Na Mirni so se v torek, 11. 6. 2024 zbrali predstavniki občin-partneric v projektu Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji. Iz Laškega so se srečanja udeležili STIK, kot možni skrbnik in Občina Laško, kot lastnik PZA Camper stop Šmohor.

Poudarek srečanja je bil na aktivnostih delovanja postajališč za avtodome v praksi od leta 2014 pa do danes. Župan nosilne občine, Občine Mirna in vodja projekta Dušan Skerbiš sta v uvodnem govoru povedala, da so občine prepoznale pomembnost projekta za promocijo avtodomarskega turizma v Sloveniji.

Župan je hkrati tudi poudaril, da je Slovenija med avtodomarji vse bolj prepoznavna in ti ne samo kampirajo oziroma dopustujejo, ampak tudi raziskujejo Slovenijo.

V projekt Mreža postajališč za avtodome po Sloveniji je trenutno vključenih 87 občin, ki se s skupnim katalogom predstavljajo na sejmih. Koordinatorka projekta Petra Krnc Laznik je ponovila, da se mora na postajališču za avtodome popotnik z avtodomom počutiti predvsem  varnega, hkrati pa naj bo lokacija izhodišče za raziskovanje Slovenije.

V nadaljevanju so predstavniki združenja izmenjali mnenja in izkušnje PZA v praksi, ob koncu pa so si na terenu ogledali še tri primere dobre prakse: PZA Mirne, PZA Trebnje in PZA Kostanjevica na Krki.

V Laškem so svojemu namenu slovesno že predali postajališče za avtodome

V torek, 18. 6. 2024, so na Šmohorju svojemu namenu slovesno predali postajališče za avtodome.

Občina Laško je na Šmohorju namreč uredila PZA Camper stop Šmohor, na katerem so urejena 4 parkirna mesta. Parkirišče je odprto vse leto in je za avtodome brezplačno. Na voljo je tudi terminal s štirimi priključki za elektriko in terminal s priključki za pitno vodo, postajališče pa ima urejen še terminal za odstranjevanje fekalij in odpadne vode ter talno rešetko za sivo vodo.

V STIK-u Laško so za namen PZA Camper stop Šmohor že oblikovali veliko informativno tablo s turističnimi informacijami in navodili oz. “hišni red PZA”, v teku pa je tudi postopek zbiranja ponudb za letno vzdrževanje PZA.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.