+27℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Destinacija Laško slovi po dobri kulinariki, ki diha z lokalnostjo. Tokrat je kreativnost in divjost v paru z lokalno gastronomijo navdušila tudi slavni kulinarični vodnik Michelin, ki je na ozvezdje prejemnikov uvrstil Restavracijo Pavus s chefom Markom Pavčnikom.

Restavracija Pavus po številnih nagradah dočakala zasluženo mesto na gastronomskem ozvezdju

Slovenija se po številu Michelinovih zvezdic uvršča kar na šesto mesto med evropskimi državami na prebivalca. V destinaciji Laško so ponosni, da je novi prejemnik postal tudi chef Marko Pavčnik z Restavracijo Pavus, ki s svojo visokokakovostno kulinariko sega v sam vrh gastronomskega zemljevida Slovenije.

Pri Michelinu so zapisali: »Restavracija Pavus, ki so jo inšpektorji pred časom priporočili zaradi kakovostne kuhinje, je letos prejela svojo prvo Michelinovo zvezdico, kar ponazarja prepričljiv napredek njene kulinarične ponudbe. Ta lokal, ki se nahaja v nekdanji graščini iz 13. stoletja v Laškem, vodi nadarjeni Marko Pavčnik. Ponuja značilno kuhinjo, ki na novo interpretira štajersko kulinarično tradicijo in prikazuje najboljše lokalne pridelke. Med jedmi, ki so jih inšpektorji izpostavili, je postrv z bezgovo omako, začinjeno z dišavnimi zelišči in svežimi jagodami, ki je posebej značilna za šefovo kulinariko. Odlična vinska karta prikazuje najboljše oznake v državi, vključno z močnimi belimi vini regije.«

Restavracija Pavus, ki se je doslej ponašala z odličnimi ocenami, ki so jih prejemali v vodniku Gault&Millau, med katerimi je bila najvidnejša naziv chef leta ter uvrstitev med to 10 restavracij po ocenah Falstafa, se zdaj pohvali tudi s prejetjem te prestižne nagrade.

Divjost, kreativa in bogastvo okusov, ki v sosledju z lokalnim povezujejo in navdušujejo, so tako s srčnostjo uspeli navdušiti tudi tiste najvišje ocenjevalce na kulinaričnem vrhu, kar bo odslej nedvomno inspiracija za nadaljnje ustvarjanje enega najvidnejših kreatorjev slovenske kuhinje, chefa Marka Pavčnika.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.