+23℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Razmere v Laškem se počasi izboljšujejo

Občino Laško so v preteklih dneh prizadele uničujoče poplave. Kljub veliki gmotni škodi in ostalim posledicam smo optimistični, kajti s pomočjo ekip zaščite in reševanja, prostovoljnih gasilskih društev, komunalnih podjetij in številnih prostovoljcev, se situacija počasi umirja in vrača v normalo.

Obsežne poplave so poškodovale več kot 120 večstanovanjskih, stanovanjskih in gospodarskih objektov. Največ vode je bilo v objektih na Celjski in Zdraviliški cesti, Trubarjevem in Savinjskem nabrežju, območju Marija Gradca, v Radobljah, Šmarjeti, Globokem, delu Rimskih Toplic in delu Zidanega Mosta.

Med najbolj prizadetimi je zagotovo tudi Thermana Laško, kjer zaradi posledic poplav predvidoma do konca meseca avgusta ne bodo obratovali bazeni. Medtem nemoteno obratujejo Wellness Spa Center, Fitness Center Thermana Park, Savna Center Thermana park ter zdraviliško zdravljenje in obnovitvena rehabilitacija. Podrobnejše informacije so na voljo tukaj.

V Rimskih termah sicer ne beležijo neposredne poplavne škode, tako, da vse storitve izvajajo brez večjih posebnosti.

Med poplavljenimi javnimi objekti je tudi Kulturni center Laško. Voda je uničila kletne prostore, poplavljena je bila tudi dvorana. S skupino prostovoljcev so zaposleni uspeli odpravite posledice, sanacija pa se bo nadaljevala še v naslednjih mesecih.

Škodo so utrpeli tudi številni gostinski in nastanitveni ponudniki, vendar so v večini posledice odpravili in obiskovalce z veseljem sprejemajo. Priporočamo, da preverite tedenski razpored doživetij v okviru kampanje »Odprta vrata Laškega« in s svojim obiskom ponudnike podprete.

Prav tako vas vabimo k obisku dogodkov, da vsaj za nekaj trenutkov skupaj pozabimo na trenutno situacijo. Program dogodkov je na voljo tukaj.

Vsem, ki želite pomagati pri odpravi posledic je na voljo aplikacija, ki je nastala pod domeno Uprave za zaščito in reševanje Republike Slovenije. Aplikacija je dostopna tukaj.

S skupnimi močmi nam bo uspelo!

Foto: Boris Vrabec

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.