+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

SE VIDIMO NA KONCERTU. PA NA DRSALIŠČU. PA – POVSOD!

Domen Trkulja, društvo ŠMOCL 

Najboljše pri tem, da živim v Laškem, je to, da smo vsi povezani. Ko grem na kavo, lahko vsakega pozdravim. Najlepše je pozdraviti ljudi, ki pridejo v ŠMOCL – na koncert ali na katerokoli drugo reč, ki oživlja in poživlja Laško. Najbolj decembrsko pa bo, ko se bomo spet pozdravljali na drsališču!

Pri nas je vse v barvah

Pred desetimi leti smo stopili skupaj in na noge postavili ŠMOCL – Študentski, mladinski in otroški center Laško. V resnici je to društvo, ki povezuje vse generacije Laščanov. Več kot 80 odstotkov dela opravimo prostovoljno in doslej smo bili že večkrat med naj prostovoljci občine. Če kdo ne ve: pripravljamo koncerte in druge predstave, ukvarjamo se z glasbeno oz. snemalno produkcijo, v Otročjem centru imamo prostor za druženje otrok in starejših. Ko domačini ali gostje z vseh koncev sveta vstopijo v naše prostore, začutijo to našo alternativno energijo. Lep prostor smo ustvarili! Stene so barvito poslikane. Nekaj je mojih, druge so naredili prijatelji iz tujine, ki prihajajo k nam prek Erasmus izmenjave prostovoljcev.

Pri nas se igra zanimiva muzika

Laško je majhno mesto, večino leta zelo zeleno in na prvi občutek zelo mirno. Potem pa mi naredimo kak Metaljot Raspaljot in gledamo, kako vstopnice kupujejo Švedi, Norvežani, Avstrijci, Italijani, Francozi, Nemci … in ko pridejo so res presenečeni, koliko alternativne energije je na koncertih, ki bi jih pričakovali morda v Ljubljani ali v kakem večjem mestu.

Pri nas skrbimo, da je vsem otrokom lepo

Na pragu poletja naredimo Pisani balon, da je konec šolskega leta lepši. Marsikaj se tam dogaja. Jaz npr. tam vselej zvijam modelirne balone. Tovornjaka, ki si ga je nekdo že zaželel, še ne znam narediti, zato pa lahko otroku polepšam dan na primer z balonastim motorjem. Ko pride december, dežuramo na mobilnem drsališču, ki ga pri nas ponujamo drugače kot v sosednjih mestih. Pri nas je drsanje brezplačno, izposoja drsalk, če jih kdo nima, pa stane simbolični 1 evro. Tako poskrbimo, da si lahko vsakdo privošči veselje na ledu, naši študentje pa z dežurstvi v prazničnih dneh lahko kaj zaslužijo.

Pri nas znamo iti malo višje

Priznam – jaz sem megaloman. Všeč so mi velike stvari. Fantaziram, da bi lahko postavili jeklenico – zipline od vrha Huma do Savinje v dolini! Sem planinec, markacist (ponosen na našo Rečiško krožno planinsko pot, letos razglašeno za najlepšo planinsko pot v Sloveniji) in plezalec. Kakšne goste od drugod bi zlahka povabil najprej  v plezalno dvorano v osnovni šoli, kjer se je mogoče preizkusiti v plezanju brez varovanja in z varovanjem. Tako najlažje ocenim, ali ga lahko peljem s seboj tudi na naša plezališča na prostem. Če je – lahko gremo skupaj kam višje!

Kar delamo pri nas, mi daje energijo za vse, kar delam jaz

V ekipi, s katero smo naredili toliko lepih reči v zadnjih desetih letih, smo povezani kot kakšna družina. Podpiramo se. To mi daje del energije, da ohranjam radovednost in zanimanje za – vse! Da lahko punci naredim obleko iz balonov, ki ni udobna, je pa zanimiva. Da si doma v delavnici sam naredim leseno posteljo ali mizo. Da študiram, da delam v službi in zraven pomagam v letos končno odprti Pivnici Savinja. Da zvarim kakšno lastno pivo. Da pripravim pražen krompir za glasbenike, ki igrajo pri nas. Take razne reči. Pa da lahko vmes vidim lepe malenkosti v Laškem in da lahko vsakomur rečem zdravo, dober dan, živijo. In seveda – da grem zdaj kmalu na naše drsališče!

Se srečamo, a ne?

Dogajanje v ŠMOCLu lahko spremljate na https://smocl.com/

Napovedi pomembnejših dogodkov spremljajte med aktualnimi dogodki.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.