+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Turistično informacijski center Laško

Obisk Laškega se za mnoge začne in konča v centru, kjer so na voljo vse turistične informacije, zemljevidi območja in različne publikacije, kjer je mogoče kupiti vstopnice za različne prireditve v Laškem in drugod po Sloveniji, se dogovoriti za vodene oglede in izlete in kjer so na voljo tudi izbrani spominki #myLaško.

O nas

TIC Laško deluje v centru mesta, v mogočni srednjeveški in zdaj obnovljeni stavbi Savinja na Valvasorjevem trgu 1.
V centru vam zagotavljamo informacije o Sloveniji, o Laškem in okolici ter o prenočitvenih zmogljivostih v destinaciji Laško. V TIC-u za vas organiziramo vodene oglede in izlete za skupine ter sodelujemo pri pripravi in izvedbi različnih prireditev in dogodkov s področja turizma in kulture.

Izbirajte med ogledi in izleti

TIC poleg turistično-informativnih gradiv, zemljevidov, publikacij omogoča tudi nakup razglednic in izbranih spominkov. V ponudbi boste našli tudi širok izbor domačih dobrot in lokalnih izdelkov.

V spletni trgovini lahko izbrane spominke naročite tudi na dom!

Dejavnosti

  • Informiranje

V TIC-u Laško nudimo informacije o turistični ponudbi destinacije Laško in Slovenije. Na voljo so številne brezplačne publikacije, na prodaj pa so tudi različni zemljevidi, brošure, razglednice in vodniki.

  • Prodaja spominkov

Trgovinica spominkov v TIC-u Laško obsega široko ponudbo domačih dobrot in izdelkov lokalnih ustvarjalcev ter drugih spominkov Laškega in Slovenije. Med ponudbo boste našli tudi spominke Pivovarne Laško in znamke slovenskega turizma I feel Slovenia. V spletni trgovini lahko izbrane spominke naročite tudi na dom.

  • Prodaja vstopnic

V TIC-u Laško je možen nakup vstopnic za prireditve, ki se odvijajo v destinaciji Laško in širše. Na voljo so vstopnice za prireditve v Kulturnem centru Laško, v dvorani Tri lilije Laško ter za prireditve in koncerte po Sloveniji in tujini preko prodajnih mrež Eventim in Mojekarte.si.

  • Turistična vodenja

Organiziramo vodene oglede po destinaciji Laško. Ogledi po naročilu, ki so na voljo vse leto, so priložnost za spoznavanje bogate zgodovine in naravnih znamenitosti destinacije. Na voljo je vodenje v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku.

  • Izposoja koles in pohodnih palic

Če želite destinacijo raziskovati s kolesom, priporočamo izposojo mehanskega ali električnega kolesa preko sistema Kolesce. Sistem omogoča izposojo in vrnitev kolesa tudi na postajah v Rimskih Toplicah, Celju, Žalcu, Polzeli, Zrečah, Slovenskih Konjicah, Štorah in Šentjurju. Shranite si NOMAGOBikes mobilno aplikacijo.

V TIC-u Laško nudimo tudi dnevni najem pohodnih palic.

  • Prodaja darilnih bonov

V TIC-u Laško so na voljo vrednostni darilni boni, ki jih je možno koristiti za obisk prireditev v Kulturnem centru Laško in dvorani Tri lilije, za nakup spominkov in daril v TIC-u ali pa za ogled razstav v Muzeju Laško.

Pravilnik za nakup darilnih bonov in nakupe z darilnimi boni tukaj.

Turistične publikacije

Kupi turistično publikacijo

Izleti in ogledi

Kupi doživetje

Kontakt

Delovni čas (november-marec)

ponedeljek – petek: 9.00 – 17.00
sobota in prazniki: 9.00 – 12.00
nedelja: zaprto

Delovni čas (april-oktober)

ponedeljek – petek: 9.00 – 17.00
sobota, nedelja in prazniki: 9.00 – 12.00

 

Delovni čas velja od 1. 1. 2023 do preklica.

 

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.