+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Oglejmo si Almi tako ljubo Laško z mostov. Sprehodimo se do cerkve svetega Krištofa ali pa se povzpnimo na Hum, za Almo domala sprehajalni cilj. Pri botanični tabli se seznanimo z rastlinami, ki jih je skicirala na svojih poteh.

 

 

Hotel Špica

Trg svobode 1

»Moje najljubše poti vodijo v Laško,« je zapisala Alma Karlin v svoj popotni dnevnik. Do Laškega je iz Celja pogosto šla peš, občasno pa tudi z vlakom. Najljubši in najbolj reden postanek na njenih pohodih po okoliških hribih je bil tedanji hotel Henke, današnji hotel Špica ob železniški postaji. V svojih dnevnikih pogosto omenja golaž pri Henkeju in vrček piva.

Namig: Privoščite si golaž v Špici.

 

Hotel Špica Laško

Hum in njegovo botanično razkošje

Alma Karlin je na poteh po hribih opazovala, občudovala in risarsko uporabljala cvetice. »K Laškemu je v prvi vrsti sodilo iskanje teloha na Humu«, zapiše v svojem dnevniku. Poleg rože, ki jo imenuje tudi snežna ali božična roža, jo je navduševalo tudi drugo botanično razkošje Huma.

Namig: Na razgledni vrh Huma, kjer so zdaj tudi vetrne orgle, vodijo označene pohodniške poti. Če že ne do vrha, se mimo gradu Tabor povzpnite vsaj do botanične table ob poti na Hum.

Pot na Hum

TIC Laško

 Valvasorjev trg 1

Turistično informacijski center s trgovinico spominkov deluje v  stavbi, kjer se je zvaril prvi vrček tudi Almi zelo ljubega laškega piv. Če je prišla v Laško z vlakom, se je Alma na Hum zagotovo podala tudi čez most čez Savinjo in čez Valvasorjev trg.
! Preveri delovni čas

TIC Laško

Mostovi in fotografije

Oglejte si fotografije Alme v Laškem in poiščite njene foto kotičke!

Fotografirajte se kot Alma in objavite svoje fotografije na družbenih omrežjih z značkami @lasko_slovenia in @visit.celje

ALMINE POTI PO LAŠKI OKOLICI

Pohodi Alme Karlin so potekali tudi po še danes priljubljenih pohodniških poteh Laškega. Ena od krajših in bolj priljubljenih je Pot treh cerkva, ki vodi do Krištofa, Šmihela in Sv. Katarine v Kuretnem.

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.