+26℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Razgibano Laško

Laško ima platinasti znak zelene destinacije Slovenije. Tu radi živimo v stiku z naravo in z mislijo na trajnostno prihodnost. Z gibanjem na prostem poskrbimo zase, s hojo in kolesarjenjem po označenih poteh spoznavamo in spoštujemo lokalne posebnosti. Telo nam je hvaležno za plavanje in sprostitev v termalnih vodah, za sprehode po zdraviliških parkih, za raztezanje v fitnesu na prostem.

Laško te premakne!

Vnaravo. K sebi. V gibanje

Pohodništvo za občasne in zagrizene planince

Laško nima visokih gora, ima pa eno od najlepših planinskih poti v Sloveniji! Rečiška planinska krožna pot, razglašena za NAJ planinsko pot 2019, povezuje kar 10 vrhov in 3 planinske koče. V Laškem lahko pohodniki izbirajo med kar 16 potmi do zanimivih razglednih točk na Šmohorju (781 m), Kopitniku (910 m) in Velikem Kozju (993 m), do vetrne harfe na Humu tik nad mestom, do lokalnih znamenitosti ob samosvoji Orionovi poti po območju megalitskih svetišč ter po poteh med številnimi cerkvami in lipami. Tematske in učne poti dodatno presenečajo z raznoterimi zgodbami. Ne zamudite tudi organiziranih pohodov!

Izberi svojo pot

Kolesarjenje za izletnike in športno navdušene

Z električnim kolesom (lahko si ga izposodite) so iz Laškega in Rimskih Toplic vsakomur lažje dostopni tudi malo višji cilji!  Iz Laškega se lahko s kolesom odpravite ob reki Savinji tudi do knežjega Celja. Navdušeni in izkušeni treking in gorski kolesarji, ki imajo radi težje izzive, lahko premagajo 49 kilometrov dolg Laški krog ali skoraj enako dolgo pot na Lisco. Med izletniško lahkotnostjo in znojnimi turami je še cela vrsta drugih priložnosti za kolesarje vseh stopenj pripravljenosti. Med kolesarskimi potmi najdete tudi take, ki so primerne za družinsko kolesarjenje.

Izberi svojo pot

Adrenalin za izkušene

Blizu Laškega so kar štiri vzletišča in ustrezna pristajališča za jadralne padalce. Tiste, ki poletijo z Maliča (vzletišče na 878 m), lahko ob pristanku opazite kar na travniku blizu Thermane Laško. Padalci, ki se poženejo v zrak z enega od dveh vzletišč na Kopitniku (vzletišče na 866 in 868 m), pogosto polepšajo nebo nad Rimskimi Toplicami. Ta vzletišča se po težavnosti uvrščajo med enostavna. Blizu je tudi Lisca (vzletišče na 915 m), šolski teren, na katerem so tudi tekme jadralnih padalcev.

Spoznaj vzletišča

Aktivno po zanimivih kotičkih območja

V poletni sezoni ribiči uživajo v muharjenju na skrivnostni reki Gračnici in v ribolovu na ciprinide in roparice ob ribolovnem ribniku Marof, vse leto pa ribiče privlači tudi reka Savinja. Konjeniško društvo Brijer ponuja tudi možnosti za spoznavanje zanimivosti na območju Laškega s sedla.

Poišči svojo aktivnost

Rekreacija v zdraviliških krajih

Kdor pride v Laško, si dan zagotovo popestri tudi s plavanjem v bazenih s termalno vodo v Thermani in v Rimskih termah. H gibanju spodbujajo tudi zdraviliški park, preizkus hoje na 2 km ob Savinji in naprave za fitnes na prostem. V Laškem najdete tudi igrišča za tenis. Zunanji fitnes je tudi v Rimskih Toplicah, kjer se splača sprehoditi tudi po zdraviliškem parku s sekvojami blizu Rimskih term. Iz Jurkloštra v dolini Gračnice se lahko odpravite tudi v Energijski park Sveta trojica.

Poišči svojo aktivnost

Družinsko aktivno

Laško je odlična izbira za aktivne družinske počitnice! Otroci uživajo v animacijah v termalnih bazenih, na igralih ali že na fitnes napravah v zdraviliškem parku, vsa družina pa na potepih po zeleni okolici. Skupaj se lahko odpravite na lažji pohod ali kolesarsko turo, na prva ali že napredna doživetja jahanja na podeželju, na tematske učne poti z zgodbami, ki pritegnejo tudi otroke.

Preberi osebno priporočilo

Športno romantično

Ko pridete v Laško v dvoje, lahko pobegnete v naravo s kolesom in s piknik košarico lokalnih dobrot! Poleg masaž in drugih doživetij v dvoje, se morda dogovorita za vadbo v fitnesu z osebnim trenerjem. Po sončni vzhod ali zahod se lahko odpravita na Hum tik nad Laškim, kjer vama zaigra tudi vetrna harfa. Doživetja Laškega marsikoga pripeljejo tudi do poročnih zgodb v Thermani ali v Rimskih Termah.

V objemu dvojno lepih dni

Laško je ponosni nosilec platinastega znaka Slovenia Green. Načrtno razvijamo trajnostni turizem. Pri tem spoštujemo zaščitena območja narave, spodbujamo uporabo javnih prevoznih sredstev, urejamo pohodniške in kolesarske poti, dajemo pravo vrednost lokalnim značilnostim in izdelke lokalnih ponudnikov povezujemo pod blagovno znamko Okusiti Laško. Laško je podpisnik Etičnega kodeksa v turizmu. K trajnostnemu in odgovornemu ravnanju spodbujamo tudi naše goste.

ODKRIJTE ZELENO LAŠKO

Doživite in delite z nami

Pridružite se nam ali pa delite vaše zgodbe in doživetja na #myLaško.

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.