+27℃
Trgovina 0

V košarici ni izdelkov.

Center za šport, turizem, informiranje in kulturo – STIK Laško je uspešno kandidiral na Javnem razpisu za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih turističnih destinacij v Sloveniji v letu 2024 in pridobil maksimalno višino sredstev. S pridobljenimi sredstvi bo sofinancirana poletna promocijska kampanja Zlato Laško.

STIK Laško je tako povezal vodo, tradicijo, Laščane, naravo in lokalne okuse v čisto petko, ki vabi na nepozabne poletne počitnice in zlat oddih. Laško ponosno nosi znak trajnosti Slovenia Green Platinum. Od neokrnjene narave in vode do certificiranih lokalnih proizvodov in vrhunske kulinarike. Obiskovalci takoj začutijo, da lokalna skupnost sodeluje in diha skupaj s turizmom. Sezono zlatih doživetij bo tudi letos otvoril festival Laško Pivo in cvetje, eden najstarejših in največjih festivalov v Sloveniji. STIK Laško bo v juliju nadaljeval z ZLATO LAŠKO zgodbo in v poletni kampanji povezal vodna razvajanja v Thermani Laško in Rimskih termah s kulturnimi doživetji in kulinariko.

Zlato poletje v Laškem

STIK Laško že vrsto let skrbi za povezovanje turističnih ponudnikov in vključevanje lokalnih ustvarjalcev, pridelovalcev in rokodelcev v turistično ponudbo. Prestolnica termalnih užitkov, zlatega piva in medu v poletnem času ponuja številne aktivnosti v naravi, lokalne dobrote združene v kolektivno znamko kakovosti Okusiti Laško in kulturna doživetja za posameznike, pare in družine.

»Letos smo si želeli še dodatno izpostaviti doživetja destinacije, ki na sodoben način obiskovalcem približajo laško tradicijo in zgodovino pivovarstva ter čebelarstva, na kateri smo vsi izjemno ponosni. Obiskovalcem, ki se pridejo razvajati v terme, želimo pokazati, da jih v Laškem čaka popoln poletni paket –  poleg termalnih užitkov tudi športne aktivnosti v neokrnjeni naravi, vrhunska kulinarika in nepozabna kulturna doživetja.« pripoveduje direktorica STIKa Laško Tina Belej.

V sodelovanju z Agencijo za razvoj in komunikacije v turizmu Nea Culpa je STIK Laško letos promocijsko akcijo Zlato Laško nadgradili v Poletje za čisto petko.

»V Zlati poletni petki obljubljamo vodo za vse, igre za otroke ter med in pivo za starše. Ponosni smo, da imamo v Laškem in okolici resnično zlate terme, gostince, kmete, rokodelce in druge ponudnike, ki soustvarjajo našo ponudbo doživetij s ciljem, da obiskovalce pri nas gostimo dlje in jih skupaj prepričamo, da se k nam radi in večkrat vračajo.« nadaljuje direktorica STIKa Laško Tina Belej.

Doživetja za čisto 5ko

S Pivocvetnim potepom, kjer obiskovalci postanejo medeni pivovarji, ki degustirajo pivo, med in jedi vrhunskega chefa Marka Pavčnika, v zlati poletni kampanji nagovarjajo predvsem pare in manjše skupine. Zvezdosled v Jurkloštru je kot nalašč za družinski teambuilding. Na pustolovščini, polni skrivnih prehodov in ugank, družina razkriva skrivnosti starega samostana in se okrepča z menihovim napitkom in pogačo. Napeto do konca za otroke in starše. Doživetje Gremo na pivo s pivovarjem pa je namenjeno vsem ljubiteljem hladnega piva, dobre družbe in zgodovine pivovarstva.

5 razigranih čutov za pare

Velikih 5 v Laškem vabi med zlate vode v Rimske terme ter odkrivanje njihove zgodovine, ki je polna znamenitih gostov, od Napoleonove sestre do angleške kraljice, ki so se v Rimske toplice hodili razvajat med zlate vrelce. Na Pivocvetnem potepu tečeta Laško in med, prigrizke pripravi vrhunski chef iz restavracije Pavus Marko Pavčnik. Po celodnevnem kolesarjenju sledi še romantična večerja na gradu Tabor Laško.

5 družinskih doživetij

Počitnice za čisto petko se pričnejo v Thermani Laško, kjer ne zmanjka animacij za otroke in sprostitev za starše. Urejene pohodniške poti različnih težavnosti so kot nalašč za popoldansko raziskovanje destinacije, za nagrado sledi sladkanje z laško medenko za otroke in pivo s pivovarjem za starše. Vrhunec družinskega oddiha je doživetje Zvezdosled po sledeh kartuzijanskih menihov.

Zlata nagradna igra

STIK Laško je v sodelovanju z Rimskimi termami in Thermano Laško letos pripravil še večjo in bolj zlato nagradno igro, kjer lahko izberete e-srečko in zadenete eno od zlatih 50 nagrad. Glavna nagrada je 5 dni zlatih počitnic za dva, ki vključujejo wellness kopanje, tretmaje in masaže, polpenzion z dvema zlatima večerjama in zlato doživetje PIVOCVETNE TRADICIJE v Laškem. Med 50 nagradami se skrivajo tudi dnevne karte za kopanje v Thermani Laško ali Rimskih termah za 2 in zlata darila iz Laškega.

Pogled na grad Tabor Laško

Prestolnica piva in medu vabi na velikih 5 v Laškem. Se vidimo!  

 

Doživi Laško in se prijavi na naše e-novice

Sledite nam na Instagramu @lasko_slovenia

Spletno mesto uporablja piškotke za pravilno delovanje spletne strani in izboljšanje vaših izkušenj. Več informacij najdete v Politiki o piškotkih .

s tem dovoljujem uporabo podatkov za vse spodnje namene.